Ugrás a fő tartalomra

Politikatudományi Tanszék

A politika a világban és Magyarországon is egyre professzionálisabbá válik: a pártoknak, a kormányoknak, a közigazgatási intézményeknek, a különböző elemzőintézeteknek és nemzetközi szervezeteknek egyre több olyan szakértőre van szükségük, akik eligazodnak a politikai világában. A Corvinus Politikatudományi Tanszékén ilyen szakértők képzése a célunk. 

Junior és szenior oktatóink egyaránt a politika mint tudomány széles spektrumát ölelik fel oktatói, kutatói tevékenységük során: a politikai filozófiával, politikaelmélettel és XXI. század gyakorlati jellegű politikai kihívásaira válaszolni tudó kollégák adják a tanszék közösségét. A Filozófia, Politika, Gazdaság szakhoz kapcsolódóan a tanszékünk közösségéhez tartoznak filozófus kollégák is.  

Tanszékünkön a szakmai és a közösségi élet is egyaránt fontos. A Politikai Gazdaságtan Klub (PG Klub) 2013 óta szervez havonta egy alkalommal klubesteket, amelyeken politikus és szakértő vendégekkel beszélgetünk a hazai és nemzetközi közélet meghatározó eseményeiről. A közösségépítés másik fontos eseménye a Tanszéki karácsony, ahol hallgatóink és oktatóink kötetlenül beszélgethetnek.  

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.18. - 18:35:47